Blogi

  

 • Mr W

  Tien molemmat reunat on parkkeerattu perä perään autoja. Kaikilla tuntuu olevan sama osoite: Kanjata Road 3.

  Minä ja ystäväni kiemurtelemme autojonon läpi omakotitalon portille. Portissa on norsun kuva. Kohteliaan oloiset vartijat tutkivat meidät laiskasti, ikään kuin periaatteen vuoksi. Welcome!

  Sykkivä basso kumisee etupihalle saakka. Ostamme kiireesti pääsyliput ja pujahdamme puutarhan puolella.

  Tunnelma on taianomainen: pimeää iltaa valaisevat jakarandapuihin kiinnitetyt valosarjat. Hehkulamput! Puutarhassa! Pihan takaosaan on perustettu baari, josta janoisimmat jonottavat olutta ja viiniä.

  Pihan etuosassa on kookas kaksikerroksinen omakotitalo. Sen takaoven jatkeeksi on rakennettu ruhtinaallisen kokoinen esiintymislava.

  Matala koroke päästää yleisön lähelle: ujoimmat istuvat heinäpaalien päällä, mutta monen puntti vipattaa lavan edessä heti alkuillasta. Suurin osa hyväntuulisesta yleisöstä keinuttaa lanteitaan musiikin mukana ja laulaa.

   

  Laulattajana on mies, muusikko, laulaja, lauluntekijä ja taiteilija: Eric Wainaina. Iik! Käsittämättömän charmantti ja karismaattinen poptähti, jonka Forbes on listannut 40 vaikutusvaltaisimman afrikkalaisen julkisuuden henkilön joukkoon. Wau!

  Ja Wainaina osaa ottaa yleisönsä. Mies iskee silmää, tanssii kuin tiikeri, ja vatkaa yhtä aikaa lantiotaan ja olkapäitään sellaisella linkouksella, että harvan valkonaaman kannattaa edes uneksia moisista tanssimuuveista. O-ou-o-ou-o-no-no-nou!

  Tauolla stara ei vetäydy takahuoneeseen, vaan käy kättelemässä fanejaan ja vaihtamassa kuulumisia kuin kuka tahansa naapurin Erkki.

  Ja sitten yhtäkkiä hän on siinä. Aivan vieressä. Kääk! Arasti kysyn, saanko kuvata. Yes yes! Ja julkaista kuvia ja videoita blogissani? Of course!

  Kohteliaasti Mr W kysyy, mistä olen kotoisin. Kun kerron tulevani Suomesta, hän kohottaa molempia kulmakarvojaan yhtä aikaa.

  From Finland? Really? Do you know my friend, Ulla from Finland?

  Ei voi olla totta! Mr W muistaa vieläkin ystäväni Ulliksen, ikifaninsa. Hänen hymykuoppansa levenevät entisestään, kun kerron hyvinkin tuntevani Ullan from Finland.

  Please send her my warm greetings!

  Totta kai, änkytän. Voi Ullis! Moni mzungu kalpenisi kateudesta, jos saisi edes hetken olla Ulla from Finland, jolle Eric W lähettää henkilökohtaisesti lämpimiä terveisiä!

   

  Sitten Mr W kiipeää takaisin lavalle, ja keksii toisen setin alussa tanssittaa yleisöä vähän eri tavalla. Hän haalii lavalle neljä daamia. Maidonvalkoinen naamani värjäytyy sekunnissa punajuureksi, kun Mr W viittoo minua esiintymislavalle.

  Tia from Finland, come on!

  Pakotan hyytelöksi valahtaneet koipeni kompuroimaan korokkeelle ja hymyilen hölmön näköisenä kuin suomenpystykorva pakkasaamuna.

  Tuntuu etten kuule mitään, tai ainakin järjenjuoksuni pysähtyy kuin seinään. Eikös sinun pitänyt olla sivustakatsoja, ilkkuu ääni sisälläni.

  Jostain nolostuksen ja jännityksen keskeltä kuulen kuinka Mr W pyytää minua tanssimaan. Tanssimaan? Onnistun säilyttämään pystykorvavirneeni, vaikka paniikki ei hellitä pätkääkään. Jotenkin saan jalkani liikkeelle.

  Pyöräytän ensin kankeasti peppua ja sen jälkeen sohin noin 15 sekuntia käsiä ja jalkoja joka suuntaan vailla rytmiä, rytmitajua, kuuloa, ymmärrystä, järjen ääntä tai tolkkua. Meininkiä on enemmän kuin muuvia. Tädä-tät-tät-tä-dä!

  Pidän kiinni positiivisesta pystykorvavirneestäni, ja palkinnoksi saan Mr W:ltä helpottuneen hymyn. Ei paha! Elämäni kankeimmat 15 sekuntia paniikkitanssia, ja siitä hyvästä yksi komeimmista kenialaisista vinkkaa minulle silmää. Wuhuu! Tähän nöyryytykseen suostun milloin tahansa uudestaan. Antaa tulla vaan! I’m ready!

   

  Loppuillasta tunnelma ja tanssi riehaantuvat entisestään. Ja kyllä, afrikkalaiset todella osaavat tanssia! Edes oluttölkkiinsä ihastunut Kenian-Pena ei jää baariin notkumaan, vaan tölkki kädessä veivaa pyllyään eturivissä. Et usko? No, katso video.

  Mama Mzungu

    Takaisin
  6 kommenttia:
  Elina    00:20:49 14.09.2014
  Hei jee! Mä niin viihtyisin tuolla.
  Vastaa kommenttiin:
  Marjukka    07:57:43 14.09.2014
  Mahtavuutta! Lukeudun kateellisten mzungujen joukkoon. Eilen juuri viimeksi tahditin koodailua töissä herra Wainainan musalla.
  Vastaa kommenttiin:
  Marjukka    07:57:43 14.09.2014
  Mahtavuutta! Lukeudun kateellisten mzungujen joukkoon. Eilen juuri viimeksi tahditin koodailua töissä herra Wainainan musalla.
  Vastaa kommenttiin:
  Satu    08:29:32 14.09.2014
  Mahtava sunnuntaiaamun avaus. :) Olet kyllä niin ihanan eloisa kirjoittaja!
  Vastaa kommenttiin:
  Kati    09:07:04 14.09.2014
  Oi! Mä en kestä! Ihanaa! Mahtava keikka sulla! Ja perkkarikin oli siellä.
  Vastaa kommenttiin:
  Milla    19:24:47 14.09.2014
  Niin kertapuraisu riittää. Koko perhe täällä varaamassa lippuja ja lähdössä keikalle mukaan. Eelis jo harjoitteli sinun muuvitkin.
  Vastaa kommenttiin:
  Kommentoi:

Muista tekijänoikeus! Älä lainaa tai kopioi blogin sisältöä ilman lupaa. Asante sana.

Seuraa Mamaa:

  

Katso video! 

 

Kuva-albumi